کمبود دارو قطعی است!
[ad_1]
سالمخبر: رئیس سازمان غذا و دارو هشدار داد: امسال بودجه طرح دارویار تحت حوزه هدفمندی قرار گرفته است و در صورت عدماصلاح این رویه، کمبود دارو قطعی است؛ تأمین ارز دارو از طریق "شرکت نیکو" یکی دیگر از مشکلات این حوزه است.
جلسه بررسی چالشها و راهکارهای ساماندهی حوزه دارو با حضور بابک نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ، نمایندگان دستگاههای اجرایی، سازمانهای بیمهگر و فعالان بخش خصوصی صنعت دارو بهمیزبانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
سید حیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو در این جلسه با اشاره به عملکرد دولت در حوزه دارو گفت: یکی از اقدامات مثبت دولت در سال گذشته، اصلاح سیاستهای ارزی بود و امسال توانستیم ارز ترجیحی را برای تجهیزات پزشکی و شیرخشک حفظ کنیم.
وی افزود: یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه دارو، تأمین نقدینگی شرکتهای تولیدکننده دارو است. در سال 1401 بودجه طرح دارویار ذیل بخش هدفمندی قرار گرفت و اما تمام اعتبار آن تأمین نشد، امسال نیز متأسفانه این عدد ذیل حوزه هدفمندی قرار گرفته و در صورت عدم اصلاح این رویه، کمبود دارو قطعی است!
وی درباره طرح دارویار بیان کرد: در اجرای طرح دارویار یک رشد قیمتی در حوزه دارو به وجود آمد و شرکتهای تولیدکننده و واردکننده هزینههایشان چندبرابر شد اما با اقدامات صورتگرفته، تلاش کردیم این افزایش هزینه از جیب مردم پرداخت نشود.
محمدی گفت: سال گذشته، شبکه بانکی و بانک مرکزی اعتبار ارزی لازم برای حوزه دارو را تأمین نکرد و همین امر سبب شد نقدینگی کافی به شرکتهای تأمینکننده دارو نرسد و در بخش تولید دارو، مشکلاتی برای تولیدکنندگان به وجود آمد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام میانگین ارز دریافتی حوزه دارو تأکید کرد: لازم است این عدد با افزایش نرخ تورم سالانه افزایش یابد و میزان افزایش آن، متناسب با نرخ تورم باشد. امروز کار ما به تبادلات ارزی و مکاتبه برای پیدا کردن ارز لازم برای دارو تبدیل شده است، در حالی که وظیفه ذاتی سازمان غذا و دارو چنین اقداماتی نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از صحبتهای خود، به برخی از راهکارهای مناسب برای ساماندهی وضعیت دارو اشاره و بیان کرد: یکی از اقدامات لازم این است که باید ردیف دارو در بودجه اصلاح شود و بهجای بخش هدفمندی، ذیل بخش بودجه عمومی قرار گیرد و مبلغ اعتبار آن حداقل به 105 هزار میلیارد تومان برسد.
وی تسویه بدهیهای دولت به مراکز درمانی و سازمانهای بیمهگر را یکی دیگر از راهکارهای لازم برای ساماندهی حوزه مالی دارو دانست.
تأمین ارز دارو از طریق "شرکت نیکو!"
محمدی با اشاره به عملکرد سیستمهای نظارتی بر عملکرد سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: سیستمهای نظارتی جرئت عمل را از مدیران حوزه دارو گرفتهاند و بهنظر میرسد نوعی بدبینی به مدیران و فعالان این حوزه وجود دارد که لازم است اصلاح شود.
وی همچنین تأمین ارز دارو از طریق "شرکت نیکو" را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و اصلاح این رویه را یکی از عوامل مؤثر در روند تخصیص ارز مورد نیاز دارو دانست.
[ad_2]
Source link