پیشگیری از سرطان سینه و راههای کاهش آن
آیا می دانید سرطان پستان دومین عامل مرگ ومیر بین زنان 35 تا 50 سال می باشد؟آیا شما از بیماری سرطان پستان آگاهی دارید؟
آمار ابتلا به سرطان سینه:
در هر 12 زن ایرانی 1 نفر مبتلا به سرطان سینه می باشد وسن ابتلا به ان در کشور ما پایین است.احتمالابتلا به این بیماری در زنان بیشتر از مردان است و احتمال ابتلا به این بیماری با افزایش سن افزایش پیدا می کند.مهمترین گام در باره این نوع سرطان تشخیص زود هنگام ان است.
پیشگیری از سرطان پستان :
- بانوان از سن 20 سالگی باید با معاینه پستان خود آشنا شوند، بافت طبیعی پستان خود را بشناسند و از تغییرات طبیعی آن در سیکل ماهیانه آگاهی داشته باشند.
- بهترین زمان برای انجام خودآزمایی پستان زمانی است که سینهها سفت و دردناک نباشند (ترجیحا بعد از پایان عادت ماهانه).
- معاینه پستان توسط خود ییمار،امکان تشخیص زودرس سرطان را افزایش داده وممکن است میزان بقای بیماران مبتلا به کارسینوم پستان را افزایش دهد. در واقع اکثر سرطانهای پستان برای اولین بار توسط بیمار(ونه پزشک) لمس می شوند. با این حال یاددادن معاینه پستان اهمیت دارد و عمل فوق باید به صورت عادت در اید زنان در سنین قبل از یائسگی باید ماهانه پستانهای خود را طی هفته بعد از قاعدگی معاینه کنند. تمامی زنان باید اموزش بینند تا هر نوع ناهنجاری یا تغییرات را به پزشک خود گزارش کنند.
علائمي كه ممكن است در سرطان پستان ظاهر شوند عبارتند از:
- تغيير در اندازه يا شكل پستان
- توده در پستان كه شايعترين علامت است
- به داخل كشيده شدن يا برگشت نوك پستان
- قرمزي يا جوش در اطراف نوك پستان
- خونريزي يا ترشح از نوك پستان
- كشيده شدن پوست پستان
- تورم واحساس توده در زير بغل
- ديدن سياهرگهاي واضح بر روي پستان
- زخم پوست پستان
- درد
- تورم بازو
موسسه ملي سرطان شناسي آمريكا به بانوان توصيه مي كند كه براي كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه، از خوابيدن در فضاي روشن با نور مصنوعي و ايستادن بيش از حد پرهيز كنند. اين تحقيق كه براي نخستين بار رابطه نور مصنوعي در شب و بروز سرطان سينه را مورد بررسي قرار داده، تاييد ميكند كه زندگي امروزي و استفاده از نور مصنوعي، موجب بروز اختلالهايي در روند طبيعي خواب انسان ميشود.
همچنبن این موسسه اعلام كرد: اين تحقيق پس از آن آغاز شد كه آمارها نشان داد سرطان سينه بين زنان كشورهاي توسعه يافته پنج برابر زنان ساير كشورها است.
براساس اين گزارش، ۱۰درصد زنان در كشورهاي توسعه يافته، دچار سرطان سينه ميشوند.
متخصصان نيز معتقدند: بروز سرطان در نيمي از مبتلايان، احتمالا ناشي از عواملي مانند توارث، استعمال سيگار، نوشيدن مشروبات الكلي، عادتهاي ويژه غذايي، مصرف برخي داروها، نداشتن فرزند و دير فرزنددار شدن است.
راههاي تشخیص به موقع سرطان پستان :
با استفاده از راهنماي ها مربوط به تشخیص زودرس وغربالگري، سرطان پستان در مراحل اوليه قابل تشخیص ودرمان است.راههاي شناسايي توده ها پستاني عبارتند از:
- انجام معاينات ماهيانه توسط خود فرد
- انجام معاينه توسط پزشک
- انجام ماموگرافي
- انجام سونوگرافی
- انجام نمونه برداري (بيوپسي)
جهت اطلاعات بیشتر می توانید دوره آموزشی ذیل را ملاحظه فرمایید.
[button color=”primary” size=”big” link=”https://doctoretam.com/courses/%d8%af%d9%88%d8%b1%d9%87-%d9%be%db%8c%d8%b4%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%b3%d8%b1%d8%b7%d8%a7%d9%86-%d9%be%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86/” icon=”” target=”true” center=”true” nofollow=”false” sponsored=”false”]ورود به آموزش[/button]