مردم از ذبح دامهای قربانی در منازل و معابر خودداری کنند
[ad_1]
محمدرضا شیرزادی، رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت افزود: با توجه به سهولت نقل و انتقالات دام در مرزها از سوی کشورهای همسایه و احتمال وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، باید امکانات مقابله با آن فراهم شود.
وی اظهار داشت: هرسال با آغاز فصل گرما، فعالیت کنهها به عنوان مهمترین عامل انتقال تب کریمه کنگو به حیوان، شروع می شود و این بیماری ویروسی به انسان نیز منتقل می شود و باید مسایل بهداشتی و حفاظت فردی هنگام ذبح دام کاملا رعایت شود.
شیرزادی با بیان اینکه ویروس تب کریمه کنگو از طریق تماس با خون یا مایعات بدن آلوده از فردی به فرد دیگر سرایت می کند، ادامه داد: این بیماری با تب ناگهانی شروع میشود و سردرد و بدن درد از دیگر علایم آن است و سپس فرد دچار خونریزی از بینی و ادرار و التهاب زیرپوستی میشود و حتی خونریزی گوارشی نیز در وی ایجاد میشود.
خطر ابتلا به تب کریمه کنگو؛ مردم از ذبح دامهای قربانی در منازل و معابر خودداری کنند
وی تصریح کرد: مردم به خصوص در عید قربان از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری کنند، همچنین از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی حین ذبح دام پرهیز شود و هنگام تماس با گوشت، خون و ترشحات دامهای مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان، تاکید کرد: ضرورت دارد با توجه به شیوع این بیماری، ذبح دام در کشتارگاه انجام و تا ۲۴ ساعت گوشت و لاشه دام در یخچال نگهداری شود، سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستوشو و بسته بندی آن اقدام کنید و همچنین گوشت و جگر پس از پخت کامل مصرف شود.
به گزارش ایرنا، سازمان دامپزشکی کشور نیز با صدور اطلاعیه ای با تاکید بر جدی گرفتن رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم هشدار داد.
براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۱۹ نفر در کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند و یکی از مبتلایان هم جان خود را از دست داد.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد. (دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته قابل کنترل است.
این ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می شود. همچنین تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
مردم برای تهیه گوشت از مراکز معتبر که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور است، مراجعه کنند و اطمینان داشته باشند که گوشت هایی که آرم سازمان دامپزشکی کشور بر آن درج شده است از سلامت بالا برخوردار است.
[ad_2]
Source link