تعرفه خدمات آزمایشگاهی ساماندهی میشود
[ad_1]
سالم خبر: رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعرفه خدمات آزمایشگاهی ساماندهی میشود و برنامه جدیدی برای ساماندهی وضعیت اقتصادی آزمایشگاههای کشور در حال تدوین است.
به گزارش سالم خبر، کاظم وطن خواه رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در چهاردهمین همایش بین المللی ارتقای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، افزود: در حال حاضر دستورالعمل های متعددی برای ارتقای علوم آزمایشگاهی از سوی وزارت بهداشت تدوین شده است و رویکرد ما تعامل بیشتر با انجمن های علمی و صنفی در مورد کیت های تشخیص و تجهیزات و هوش مصنوعی علوم آزمایشگاهی است تا شاهد خودکفایی در این زمینه و ارتقای خدمات باشیم.
وطن خواه تصریح کرد: با توجه به بالا بودن نرخ ارز و مشکلاتی که آزمایشگاهها در خصوص فرسودگی و نوسازی دستگاهها و تجهیزات دارند، کارگروههایی برای رسیدگی به وضعیت آنها در وزارت بهداشت تشکیل می شود.
وی گفت: شبکه آزمایشگاهی در دوران همه گیری کرونا تشکیل شد و آمادگی دارد در تشخیص بیماری نوپدید نیز خدمات ارائه دهد.
وطن خواه با اشاره به وجود هشت هزار آزمایشگاه خصوصی و دولتی در کشور، اظهار داشت: این آزمایشگاهها در دوران کرونا خدمات ارزنده ای در تشخیص این بیماری ارایه دادند و تعرفه خدمات آزمایشگاهی نیز بزودی ساماندهی می شود.
به گفته وی، در حال حاضر با ارتقای خدمات و تشخیص بیماریها در آزمایشگاهها میزان خطاها بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در راستای رسیدن به خودکفایی در تولید کیت و تجهیزات علوم آزمایشگاهی از شرکت های دانش بنیان دعوت به همکاری می شود.
دوسوم مرگ و میرها ناشی از بیماریهای غیر واگیر است
امیر حسن زرنانی دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران نیز گفت: علت مرگ انسان عمدتا دو دسته بیماری های عفونی و غیرعفونی است که بیماری های ویروسی از پیدایش انسان ها بوده لذا هیچگاه از ویروس ها گریز نداریم و دوسوم مرگ و میرها در اثر بیماری های واگیردار و بیش از ۷۰ درصد مرگ و میرها تنفسی، قلبی و عروقی و روانی هستند و این مرگ و میرها عمدتا در جوامعی است که مرگ و میر زودرس دارند این جوامع درآمد پایین تری دارند و ایران جز این جوامع است.
وی افزود: نقش بیماری های غیرواگیر بالاست و یکی از مهم ترین عوامل آن فقر است با توجه به تمرکز بودجه های بهداشتی که باعث ایجاد فقر می شوند مسئولیت عمده ای در آزمایشگاه های کشور وجود دارد این بیماری ها سن و جنس خاصی ندارند و همه را درگیر می کنند.
زرنانی تصریح کرد: یکی از ستون های اصلی در بیماری های غیرواگیر تشخیص های زودرس است لذا این نقش بسیار حائز اهمیت است. نگاه به تشخیص بیماری ها در حال تغییر است و این تغییر را هوش مصنوعی ایجاد می کند تا ۱۰ سال آینده پیشرفت چشم گیری در حوزه پزشکی آزمایشگاهی شاهد هستیم لذا نقش بیومارکرها در تشخیص های زودرس بسیار اهمیت دارد تا در چندسال آینده، نقش مهمی را در پزشکی آزمایشگاه ایفا کنیم.
وی اظهار داشت: یکی از ویژگی های این کنگره آن است که در پنل های مختلف پزشکان مختلف حضور دارند و چالش ها و مشکلات خود را مطرح می کنند تا علم و آگاهی افراد افزایش پیدا کند.
کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران
شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران نیز در این همایش گفت: تحلیل گزارش موردی بیماران در آزمایشگاه بالینی، انتقال صحیح فرآوردههای خونی، کنترل کیفی، منابع تداخل در آزمایشگاه تشخیص پزشکی، جنبههای آزمایشگاهی پیوند کلیه و کبد، توصیههای منطقی برای درخواست آزمایش، فرصتها از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: اساتید و پژوهشگران خارجی از فدراسیون بین المللی شیمی بالینی و طب آزمایشگاهی (IFCC)، فدراسیون آسیا اقیانوسیه بیوشمی بالینی و طب آزمایشگاه (APFCB) و فدراسیون اروپایی طب آزمایشگاهی (EFLM) در کنار اساتید برتر مراکز علمی و دانشگاهی کشور به اهمیت و نقش محوری آزمایشگاه تشخیص پزشکی در بهداشت عمومی و مراقبت از بیمار میپردازند.
وی افزود: همچنین در حاشیه این رویداد علمی از چندین محصول داخلی و دانش بنیان در حوزه آزمایشگاه رونمایی خواهد شد.
بیستمین کنگره کشوری و چهاردهمین کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در روزهای ۲۶ لغایت ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای برج میلاد تهران در حال برگزاری است.
[ad_2]
Source link